Όσο και να προσέχουμε τον υπολογιστή μας, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή. Πολλοί νομίζουν ότι οι υπολογιστές μπορούν να επιδιορθωθούν μόνο με ακριβό σέρβις. Αυτό όμως αντιθέτως δεν αληθεύει, καθώς υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι με τους οποίους είναι δυνατή η επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Στο περιστατικό μας πρόκειται για ένα laptop HP, το οποίο υπερθερμαίνεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Μην τρομάζετε με την σκέψη ότι θα δώσετε πολλά λεφτά για επισκευή. Αν ακολουθήσετε κάποια από τα παρακάτω βήματα, μπορεί να λύσετε τα χέρια σας με πολύ απλό τρόπο!

Είναι αλήθεια ότι η υπερθέρμανση του υπολογιστή μπορεί να μειώσει την απόδοση του και να προκαλέσει προβλήματα «κρασαρίσματος» και πάγωμα. Κάθε υπολογιστής παράγει αρκετή ζέστη, αλλά ειδικά οι laptop είναι σύνηθες να υπερθερμαίνονται λόγω του μικρού τους μεγέθους και της έλλειψης εξαερισμού. Επιπλέον η σκόνη μπορεί να φράζει τα κενά του ανεμιστήρα και να μην επιτρέπει την είσοδο φρέσκου δροσερού αέρα.

7 Βήματα για την επίλυση της υπερθέρμανσης laptop HP

  1. Καθαρίστε τα κενά από το ανεμιστηράκι με ένα απαλό πανί ή με ένα ειδικό εργαλείο καθαρισμού πληκτρολογίου.
  2. Για την αποφυγή επιπλέον σκόνης να εισχωρήσει στον ανεμιστήρα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ειδικό πανί με φίλτρο, που θα απορροφάει τον αέρα χωρίς να επιτρέπει την σκόνη να εισχωρήσει στον υπολογιστή. Μην το τοποθετήσετε εκεί που είναι ο εξαερισμός του ζεστού αέρα.
  3. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, κάντε ενημέρωση του συστήματος BIOS. Αυτό προστατεύει το hardware του laptop. Οι περισσότεροι κατασκευαστές υπολογιστών προσφέρουν ένα αρχείο με δυνατότητα εγκατάστασης για να γίνεται η ενημέρωση της εφαρμογής αυτόματα, με σκοπό την αποφυγή την υπερθέρμανση. Πάντα να θυμάστε ότι για να τρέξετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει ο υπολογιστής σας να είναι συνδεδεμένος με την τροφοδοσία ρεύματος.
  4. Μπορείτε να ανοίξετε τον υπολογιστή και να τον καθαρίσετε στο εσωτερικό του, καθώς αυτό προκαλεί «δροσιά» στην CPU και την κάρτα γραφικών.
  5. Κλείστε τον υπολογιστή. Αφαιρέστε την μπαταρία. Απομακρύνετε την γραμμή ρεύματος. Με ηρεμία καθαρίστε απαλά με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε λίγο οινόπνευμα. Σιγουρευτείτε πρώτα ότι το οινόπνευμα έχει εξατμιστεί πριν επαναλειτουργήσετε το laptop σας.
  6. Να τοποθετείτε τον υπολογιστή σε μια λεία και σκληρή επιφάνεια. Εάν αντιθέτως τον τοποθετείτε σε επιφάνειες όπως κουβέρτες και υφάσματα, αυτό θα προκαλέσει την υπερθέρμανση του υπολογιστή σας.
  7. Αγοράστε έναν ανεμιστήρα laptop ή ειδική βάση, στην οποία θα το ακουμπάτε και θα σας βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργεία του.

Εάν παρόλα αυτά ο υπολογιστής σας δεν δείχνει να βελτιώνεται, τότε θα πρέπει να κλείσετε άμεσα ραντεβού για service. Η εταιρεία μας είναι εδώ για να σας εξυπηρετήσει όποτε χρειαστεί, 24 ώρες το 24ωρο, 367 μέρες το χρόνο, λειτουργώντας ακόμη και τις αργίες.

Επιπροσθέτως, καλύπτουμε όλη την Αττική και τους περισσότερους νομούς της Ελλάδας, όπως και το Ηράκλειο Κρήτης.

Καλύπτουμε και άλλες ηλεκτρικές συσκευές!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία μας καλύπτει επισκευή και για άλλες ηλεκτρικές συσκευές όπως:

Ελάτε σε μας και θα μείνετε απολύτως ικανοποιημένοι!

"Εξυπηρετούμε όλες τις περιοχές της Αττικής και πολλούς νομούς στην υπόλοιπη Ελλάδα και ότι καλύπτουμε σέρβις για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές".

Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε!

Με ποια στρατηγική πετυχαίνουμε την άμεση εξυπηρέτησή σας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και αλλού;

Έχουμε έναν εύρωστο όμιλο με ικανό αριθμό προσωπικού, άρτια εκπαιδευμένου και στις νέες τεχνολογίες με πολλά πλεονεκτήματα. Έτσι στην αναζήτηση επισκευές λάπτοπ τιμές είμαστε στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων του καταναλωτικού κοινού.

Σε αυτό συμβάλλει, φυσικά, η άμεση ανταπόκτριση του τηλεφωνικού κέντρου και οι 100% επαγγελματίες μας επισκευαστές. Με σεμινάρια επικαιροποίησης στις νέες συσκευές μπορούμε να είμαστε η Nr1 και καλύτερη επιλογή σας.

Συντάκτης: service24.